Casa do Rio

Boutique Bed & Breakfast

Ayurveda

Ayurveda is met recht een kadootje van Moeder Natuur. Het is een eeuwenoude natuurgeneeswijze uit India, maar laat zich niet beperken door landsgrenzen. Met alles wat je eet, doet, en ervaart verhoog of verlaag je je balans. En door massages raak je gemakkelijk en op een relaxte manier afvalstoffen kwijt. 

Balans

Iedereen wil in balans zijn, maar wat ze niet weten is dat dit niet zo handig is. Kijk naar een antieke weegschaal. Als de 2 schaaltjes in balans zijn staat de wijzer op nul. Waarschijnlijk heb jij ook wel eens zo'n gevoel gehad dat alles klopte, alles was compleet, alles was in vrede. Hoe lang duurde dit gevoel? 3 seconden? Misschien ietsje langer?  Maar uiteindelijk gaat het weer voorbij.  In ons lichaam zijn 3 krachten aan t werk, de Dosha's. Ook wel de onbalansen genoemd. Deze zorgen ervoor dat wij leven. Zij reageren op elementen, smaken, gebeurtenissen etc. Bij de een wat meer, bij de ander wat minder. Dit ligt weer aan hoe jouw tri-dosha is samengesteld. Dit is bij ieder mens uniek. En over uniek gesproken. Wat hoort bij jou? Wat is aangeleerd gedrag of misschien nog  belangrijker afgeleerd.Samen proberen wij hier tijdens deze weken achter te komen.

Dankbaar ben ik dat ik weer weken mag organiseren om mijn gasten bewust te maken van hun constitutie. Na dit vele jaren samen met mijn voormalige partner David Hofstede dit met veel succes te hebben gedaan in Italie. David, yoga-en meditatie leraar, levenscoach zal ook bij verschillende weken aanwezig zijn.

Deze weken worden hoofdzakelijk in het voor-en najaar gegeven, zodat je in alle rust kunt werken aan jouw proces.

Kijk op de weken voor de data en het programma en misschien mag ik je in een van deze weken begroeten.  

mvg

Fred van den Boom