Casa do Rio

Boutique Bed & Breakfast

Activiteiten

Ontdek de wonderschone omgeving van Portugal 

Er zijn talloze schitterende dagtochten……
Coimbra
Coimbra ligt aan de rivier de Mondego en is het intellectuele centrum van Portugal, dankzij de aanwezigheid van de oudste universiteit van Portugal. Er is een prachtige historische benedenstad. Coimbra is de 4de stad van Portugal en ligt op +/-45 minuten rijafstand van Casa do Rio. 

Viseu
Viseu ligt in het wijngebied van de Dão, het is een stad met en zekere aristocratische allure, prachtige smalle winkelstraatjes en goede restaurants.Viseu ligt op +/- 40 minuten rijafstand van Casa do Rio.

Piodão 
Piodão is zonder twijfel een van de mooiste dorpjes van Portugal. Het is in 1978 geclassificeerd als een Monument van Algemeen Belang, en heeft daardoor een beschermd dorpsgezicht. De huisjes zijn gemaakt van het leisteen wat kenmerkend is voor de Serra do Açor. Vanuit Piodão starten diverse wandeltochten door de Serra do Açor.
Men rijdt vanaf Casa do Rio in een klein uurtje door een overweldigend mooie omgeving naar Piodão.

Serra do Açor 
De prachtige bergen van de Serra do Açor liggen ten westen van het uitgestrekte gebied van de Serra da Estrela. In tegenstelling tot deze hoogste bergketen van Portugal, die voornamelijk uit graniet bestaat, is leisteen het karakteristieke natuursteen van de Serra do Açor. De huizen van de dorpjes en nederzettingen in dit gebied zijn dan ook van oudsher allemaal opgebouwd uit leisteen, zowel de muren als de daken. De boomrijke vegetatie is goed voorzien van majestueuze tamme kastanjes, eiken, pijnbomen, eucalyptus en een geringere hoeveelheid olijfbomen. Als struiken overheersen de hei, de rozemarijn, de gele brem en de gaspeldoorn. Er is een overvloed aan water afkomstig van de vele beekjes die uit de bergen komen.

Serra da Estrela
Serra da Estrela is de grootste bergketen tevens een nationaal park van Portugal. De hoogste piek, de berg Torre, meet 1993 m en is daarmee de hoogste berg in Portugal. Vele rivieren, o.a. de Alva en Montego ontspringen in de Serra da Estrela.
Men rijdt vanaf Casa do Rio in +/- 1 uur door het gebergte naar de Torre

Strand
Het strand van bijvoorbeeld Figuera da Foz ligt op 60 min. afstand van Casa do Rio. Het zandstrand van Figuera is lang en breed. Er zijn diverse gezellige tentjes en goede restaurants. Ook kunt u een gokje wagen in het Casino. 

Sportieve activiteiten
Voor de deur ligt de Praia Fluvial (strandje) van Secarias daar loopt de Rio Alva waarin u kunt zwemmen en kanoën. Het water wordt elk jaar gecontroleerd door de autoriteiten en is van goede kwaliteit. Casa do Rio ligt in een bosrijke, bergachtige omgeving waar u heerlijk kunt wandelen, mountainbiken en paragliden.
Bij Viseu kunt u golfen (40 min. met de auto) en bij de Torre kunt u zeker in de winter skiën. 

Of even helemaal niets….
Op onze terrassen kunt u heerlijk lezen en genieten van de zon met als u dat wenst een glas sprankelende champagne of wijn. Onze wijnkast bevat diverse Portugese wijnen en champagnes die deels rechtstreeks komen van de Quintas (wijnhuizen). Op uw verzoek ontkurken wij met plezier iets bijzonders voor u.

Wij kunnen voor u, op afspraak, een massage verzorgen.

Special bites
restaurants/bars
Op loopafstand van Casa do Rio zijn 3 traditionele Portugese restaurants, zodat u na een feestelijk maal niet meer in de auto hoeft te stappen. Wij zijn zelf lekkerbekken en we kunnen u altijd een tip geven over goede restaurants in de nabije omgeving. In de zomer zijn de barretjes langs de rivier geopend. 
Juli en Augustus zijn dé feestmaanden in Portugal, u kunt in deze maanden diverse festiviteiten verwachten en meemaken.


Culinaire reisjes
In het voor- en naseizoen (o.a. olijvenpluk, druivenpluk) zullen we een meerdaagse culinaire workshops organiseren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.